Etiquetas: , ,

Reunió-Assaig 7 Desembre

Estimats amics i amigues del Ball de les Llauradores.

Novament volem recordar a tots que el dia 7 de Desembre a les 21:30 hem convocat un xicotet assaig per a preparar la celebració del dia 8. Esperem que tots hageu rebut la carta on es convida a tots els membres de les llauradores a participar de la festa. El lloc del assaig es la Casa de l'Esport (carrer Nou del Convent, n70).

Per anar anticipant algunes coses podem publicar una part de la nota que ha publicat l'ajuntament d'Algemesí a la web del poble on es detalla una guia del que seran les celebracions.

L'acte tindrà lloc en els espais de la plaça Major i la basílica de Sant Jaume dijous 8 de desembre, dia de la Immaculada Concepció, segons el següent horari:
10.30 hores Estarà la imatge de la Mare de Déu als peus de l'Altar Major de la basílica de Sant Jaume per a poder venerar-la i perquè els assistents hi puguen realitzar un besamà 
11.45 hores Els campaners faran un vol manual de campanes per a anunciar la commemoració.
12 hores Les campanes tocaran l'àngelus i es resarà davant de la imatge de mare de Déu en l'Altar Major de la basílica amb l'actuació de la Schola Cantorum. Acabat l'àngelus, en la plaça Major, els balls començaran a ballar el primer ball en l'orde de la Processó, des del carrer Figueres. Començaran les torres humanes de la Muixeranga i així aniran desfilant tots els participants. Mentrestant, en l'interior de la basílica es representarà el Misteri de la Mare de Déu de la Salut a càrrec de Misteris i Martiris. El segon ball de cada grup ja es farà en l'interior de la basílica seguint el mateix orde, i acabat el ball dins de la basílica eixiran per la porta de l'Aire i aniran a la plaça Major. Així faran tots els balls fins que acaben de ballar els Tornejants.Els membres de tots els balls aniran ocupant per orde el seu lloc en la plaça Major per a fer l'entrada de la Mare de Déu de la Salut per la porta de la Capella de la Comunió. Serà el moment culminant d'esta representació extraordinària de celebració d'este títol de Patrimoni de la Humanitat.A continuació, un nou vol de campanes anunciaraàque la imatge de la Mare de Déu serà traslladada des de l'Altar Major al seu cambril. La creu barroca inicia el trasllat i darrere, en dues files, amb cera, aniran els festers de tots els barris, la confraria de la Mare de Déu de la Salut, els personatges bíblics i el patronat de la Festa. Els mestres de cada ball (i mestres antics) portaran la imatge de la Mare de Déu al muscle, el clero del poble presidirà el trasllat, i darrere tancarà el seguici l'ajuntament i les autoritats.

Agraint per endavant la vostra participació.

2 comentarios:

  1. Edu Roig dijo...:

    Jo no he rebut la carta. Es que ja no me voleu a les Llauradores? Després de 8 anys com a secretari va i no m'envien la carta. En dona que pensar...

  1. No home no... algun fallo tècnic ha havut. Menys mal que estàs al dia al facebook, i espere que també al blog.

    Ens veiem al assaig, no?

    Miguel Àngel.

Publicar un comentario