Etiquetas:

III Trobada de Boleros Ciutat d'Algemesí (crònica)

Com cada mes de maig des de fa 3 anys, el Ball de les Llauradores d’Algemesí ha congregat a veïns i visitants, per tal d’oferir-los una bona mostra de folklore, l’objectiu del qual ha sigut apropar-los les similituds que el bolero d’Algemesí té amb altres de diversos indrets de la geografia espanyola.

El passat dissabte 24 de maig, tancarem un cicle que començà en 2006 per celebrar el centenari, amb el Bolero Liso de ma de l’Escola Bolera de Madrid, al qual va seguir l’Escola Andalusa amb el Bolero de Bedmar o de Villacarrillo i finalitzàrem, amb el Bolero Mallorquí, passant per Carcaixent, l’Alcúdia i Castelló amb el Bolero Loco, que també ens han acompanyat i han sigut protagonistes de cada una d’aquestes trobades.

De bon de matí, el grup “Aires Mallorquins” aterrava a l’aeroport de Manises i es traslladava a Algemesí, els quals, acompanyats per una nodrida representació del Ball de les Llauradores, feren un tomb pel poble, visitant la Basílica de Sant Jaume i el Museu de la Festa, i degustant un bon plat de paella al parc Salvador Castell.

Ja per la vesprada, arribà el “Grup Castelló” Associació d’Estudis Tradicionals, acompanyat pel nostre company Vicent Domènech, però una tromba d’aigua a hora horada, va deslluir l’acte obligant en l’última moment a cancel·lar la cercavila i traslladar-se de la Plaça Major a Teatre Municipal.

El públic que va respondre multitudinàriament a la crida feta per part del Ball de les Llauradores, va omplir de gom a gom el pati de butaques i va poder gaudir d’un programa variat a més a més d’una bona mostra dels diferents estils i balls, tant de la província de Castelló com de Palma de Mallorca.

Per últim i com no podia ser d’altra manera, les Llauradores oferiren els seus 6 balls, acompanyats per la música de vent, finalitzant d’alt de l’escenari amb un quadre de ball de cada un dels dos grups convidats i les Llauradores interpretant els seus passades tots junts al so d’una mateixa melodia, la mes antiga i popular i, que Algemesí coneix com a bolero vell, nexe d’unió de totes tres formacions.

El Ball de les Llauradores, vol agrair a tots aquells, que acceptaren el repte i, feren possible que en pocs minuts, a mida que anaven produint-se els fets, es pogueren prendre les mides oportunes per que el Teatre pugues acollir la Trobada, salvant-se la situació per la inclemència del temps.

0 comentarios:

Publicar un comentario