Benvinguts

Som l’entitat encarregada d’organitzar el “Ball de les Llauradores”, l’últim a incorporar-se als actes processionals que se celebren a Algemesí els dies 7 i 8 de setembre amb motiu de les festes de la “Mare de Déu de la Salut” d’Algemesí, els orígens de la qual es remunten a 1247.

Les Llauradores som una associació constituïda oficialment el 1994 al voltant de l'herència tradicional del Bolero d’Algemesí transmès al llarg del temps de persona a persona, amb l’objectiu ferm de guarnir el folklore tradicional de la nostra ciutat, mitjançant l’ensenyament i correcta vigilància en l’execució del Bolero.

Etiquetas:

II Curs de monyos de llauradora: com pentinar-se a si mateixa

La bona acollida que va tindre la primera edició i per a tots aquells que, al llarg de l'any, ens heu demanant una nova edició del curset de pentinats de valenciana, avançar-vos que, el proper 20, 21 i 22 de maig tindrà lloc la segona edició, per tal de fer fàcils els preparatius de pentinar algú o pentinar-se a si mateixa.
Tot i que està organitzat pel Ball de les Llauradores, el curs és obert a tothom.
Lloc de realització: La Casa de la Joventut
Durada: del 20 al 22 de maig
Horari: de 19 a 21 hores
Preu: 10 €
Inscripció: a partir del 2 de maig al Teatre Municipal

Etiquetas:

La festas de la Mare de Déu de la Salut, finalista en l'elecció de les Set Meravelles Valencianes


L'elecció de les Set Meravalles Valencianes és una iniciativa de les institucions culturals valencianes més importants com ara l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Consell Valencià de Cultura o la Universitat de València, entre moltes altres.

El dissabte 26 d'abril del 2008, al Monestir de Sant Miquel i els Sants Reis, a la ciutat de València (seu de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua) es va fer públic l'estat de les votacions i es van anunciar les 4 finalistes per cada secció.

D'ara endavant Algemesí competix, entre d'altres, amb els Moros i Cristians d'Alcoi, les Bandes de Música Valencianes i el Tribunal de les Aigües.

A partir de l'1 de maig s'iniciarà la fase definitiva per a elegir les guanyadores, és a dir, els internautes podran tornar a votar i hauran de decidir quines de les 28 finalistes passaran a ser les 7 Meravelles Valencianes. El procés de votació serà exactament el mateix, simplement hi haurà que votar, a través de la pàgina web http://www.meravellesvalencianes.org/, una candidata per secció i solament es podrà votar una vegada al mes des d’una mateixa adreça electrònica. Posteriorment, professionals de prestigi defendran, a través d'un article d'opinió, cadascun dels monuments, parcs naturals o obres d'art proposades en votació.

Serà el proper 5 de octubre, en el Jardí Botànic de València, quan es coneixeran les Set Meravelles de la Comunitat Valenciana.

Etiquetas:

Homenatge a Vicent Domènech, exdirector de la Coral Polifònica Vicent Ribes de Torís.

El nostre company Vicent Domènech Ferragud (per alguns considerant com a un IronMan) ha rebut un homenatge per part de la Coral Polifònica Vicent Ribes de Torís, de la qual ha sigut director durant els últims sis anys.

Un muntatge fotogràfic emmarcat per a l'ocasió així com un diapasó i una placa commemorativa li van ser obsequiats a Vicent al llarg de l’acte, on el jove director visqué moments d'emoció i es va mostrar molt agraït al seu mestre, el desaparegut Diego Ramon Lluch, qui el capgirà a vindre a Torís.

De tot aquest temps com a director de la coral turisana, Domènech es queda "amb la gent i amb el tracte que he rebut", "han sigut molts moments, molts concerts i actuacions, i cada un ha sigut especial".

Vicent Doménech va començar els estudis musicals a l'Institut Kodaly de la Schola Cantorum d'Algemesí sota la direcció de Diego Ramon i Lluch, i cursà Estudis de Pedagogia musical dels llibres “Música a l'escola “

Ha estudiat flauta de bec; realitzat cursos d'interpretació de música barroca i de música de cambra, és membre del Cor Cabanilles i de l'Equip de Pedagogia i de Direcció de la Schola Cantorum d'Algemesí on imparteix classes de solfeig i de flauta de bec.

Ha estat director de la Coral Jaume Baldó de la Vila Joiosa i de la Coral Arpa d'Or d'Alcàntera del Xúquer; ha sigut mestre de l'Escoleta Musical Mediterrània de Puçol. Actualment és director i coordinador dels “Cor Britten", cor de Microcantors i cor de Minicantors de la Coral Infantil Borrianenca de Borriana, entre d’altres.

Des d'octubre del 2007 és el director dels "Xiquets Cantors de la Schola Cantorum d'Algemesí"

Etiquetas:

Sopar d'entrepà

El proper divendres 25 d’abril, Les Llauradores celebrarem sopar d’entrepà, al qual, junt a les vostres parelles i amics, esteu convidats.

El lloc, el Casal de Festes al carrer Nou del Convent, partir de les 21:30 hores, únicament caldrà dur-se l’entrepà, això sí, de la mida que cadascú més desitge i ben farcit de mescla, qui estiga fent règim doncs que es porte allò que li marque la dieta. La beguda i la “picaeta” va per conte de l’associació, únicament us demanarem un parell de "llebros" (euros) per cap.

Us volem informar de totes les novetats que hi ha, a més a més, de fer-vos partícips de la III Trobada de Boleros Ciutat d’Algemesí, a la qual us convidem a participar i que al mateix temps feu extensiva als vostres amics i familiars, ja que tenim el repte d’omplir la Plaça Major, fent d’aquesta edició un èxit, com ho han segut les dues edicions passades.
Us esperem

Etiquetas:

Eixida a Mallorca

La Casa Regional de la Comunitat Valenciana a Mallorca ens ha convidat a participar dels actes processionals en honor a la Verge dels Desemparats que es celebraran a Mallorca el proper cap de setmana del 10 a l’11 de maig.

Tots aquells que estigueu interessats en participar, agrairíem que ens ho féreu saber a info@llauradores.com o be telefonant-li al Mestre.

En properes dates us facilitarem més informació al respecte. http://www.crvmallorca.net/

Etiquetas:

Baixa per maternitat

A dia de huí, us podem confirma que per a la Mare de Deu de 2008 causaran baixa per maternitat:

1) Noemí Moreno Hervás
2) Marian Escrivà Albroch

Enhorabona!!!!

* Si algú sap d’alguna baixa més, ens agradaria que ens féreu arribar la informació info@llauradores.com